Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J74a48n 94R10á86ž

14. 11. 2021 19:33

Největší hrozbou pro naši planetu nejsou změny klimatu, ale přelidnění. Jenže není korektní to nahlas tvrdit a hlavně je naprosté tabu začít se zabývat otázkou jak počet lidí racionálně redukovat. To prostě nejde s pseudohumanitou zaslepeným zrakem, který dnes převládá a tak počet obyvatel planety nekontrolovaně roste a brzo dosáhne kritického stavu. Nedojde-li k redukci, tak pro to, co nastane není žádný scénář dost černý.

Je jasné, že i s těmi katastrofisty předpokládanými plus 1,5st. oteplení by se lidstvo nějak vyrovnalo. Přizpůsobilo by se, jak to lidé vždy v historii dělali, ale šlo by to jen kdyby nás bylo max 5 miliard. S deseti miliardami lidí si Země neporadí, ani kdyby se planeta ochlazovala, CO2 se snižovalo a na Sahaře vytryskl 100m vysoký gejzír pitné vody chrlící 10 tis. litrů za vteřinu.

Počet lidí se vždy v historii automaticky redukoval na oboustranně vyhovující vztah mezi lidmi a přírodu buď vzájemným vybíjením nebo hladem a nemocemi. To se dnes koná jen v omezené míře a pro budoucnost je katastrofou, že plodnost v kriticky ohrožených zemích nejenom neklesá, což by bylo přirozené při nedostatku potravy, ale naopak díky tupým Evropanům stoupá.

Domnívám se, že SARS CoV2 byl jen takový nástřel, kdy nás příroda testuje, ale možné je, že v blízké době použije větší kalibry k redukci lidské populace.

Např. výbuch Vesuvu, by nadělal v Evropě i v sev.Africe takovou paseku, že by na nějakou humanitární pomoc hladovějícím Afričanům nezbyly prostředky a tak by v Africe i Evropě okamžitě proběhla operace, Snížení počtu lidí na žádoucí úroveň, jak co do počtu, tak i kvality.

Aktivace tektonického zlomu, který se nachází v Kalifornii, způsobí obrovské zemětřesení, že zmizí tamní města a když se probudí dřímající vulkán v Yellowstone National Park, bude redukce dokonána i na tomto kontinentu..

Hrajeme si na pány planety, vymýšlíme různé Green Dealy a jiné zhovadilosti, ale pány planety rozhodně nejsme a možná to lidstvo brzo pozná hodně tvrdě.

1 0
možnosti

Lidská mentalita se asi logicky nachází někde v pravěku. Evoluce totiž není tak rychlá jako lidstvo. V pravěku nebyl problém uživit tlupu, a když nebyla potrava, nevadí., pár slabých jedinců pomřelo a jelo se dál. Jenomže od průmyslové revoluce nám tu hezky přibývají miliardy lidí. Relativně historicky nedávno bylo na planetě 500 milionů jedinců. Ted se to sune k 8 miliardám a lidé se budou vesele množit dál, protože máme rádi děti - a to všude, je to uníerzální lidský rys. Odhaduje se, že se to zastaví na 10 miliardách, ale proč by mělo? Když bude lidem dobře, budou vesele šukat a množit se dál. Mentalita pravěku - milujte se a množte se, trvá.

0 0
možnosti

No, lidí přibývá nejvíce v zaostalých zemích. Zástupci euroantlantické civilizace vymírají. S tím, jak bohatne Čína, se snižuje porodnost i tam. Největší boom je v Africe, zejména v islámských zemích. Že by mentalita pravěku?

1 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 693x
Skeptik a nevěřící, pokud se na vlastní oči, uši a mozek nepřesvědčím o faktu, a i potom si vyhrazuji možnost, že jsem se zmýlil. Stalo se mi to jednou, a to jsem se spletl.

Seznam rubrik