Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Islám ve svém základě je velmi jednoduchý..má jen 5 zásad, ale zase lidé z něho udělali modlu a milý korán jako naše bible jde do absurdit. Nicméně já ve své fantazii lituji, že nedostáváme zprávy ze záhrobí: u nás kdo skončil v pekle, kdo v očistci a kdo to vzal rovnou do nebe. U islámu by mě zajímalo těch 72 panen..jak je obsloužil a obsluhuje a hlavně, kde se v tom nebi panny berou;-D

0 0
možnosti
MK

Bible a vlastně ani Korán nejdou do absurdit, pokud vezmeme, že jsou obrazem doby, kdy vznikly a účel proč vznikly.

Je také nutno si uvědomit, že Bible jako taková je souhrnem spisů, které vznikaly v průběhu několika staletí, min. od 12 století před naším letopočtem, kdežto Korán je svým způsobem účelovým spisem, který vznikl jako potvrzení toho, že Mohamed, pokud žil, byl tím pravým a posledním prorokem, podle islámu Pečetí zjevení, který uzavřel vše co bylo lidem od Boha předáno a to v nezfalšované, jedině pravé podobě.

Proto je Korán muslimy vnímám jako autentické slovo Boha, které se nesmí měnit, nesmí se vykládat logicky, ale analogicky a alegoricky, všem alegoricky v návaznosti na Sunnu, nelze Korán brát jako výpověď tehdejší doby, ale jako něco co je navždy platné a neměnitelné.

Bible oproti tomu je popis historických událostí, náboženských předpisů a zjevení, které má dvě roviny. Boží a lidskou. Boží ve smyslu inspirace Bohem (vnuknutí Božím duchem) a lidskou ve smyslu popisu událostí ve světle působení Boha a vysvětlení historických událostí jako součást Božího plánu.

Dalším rozdílem je, že zatímco Korán je determinován v jednom čase, tak Bible je začíná v určitém čase (stvoření) a cesta není ukončena. Historie v Bibli má svůj počátek, vývoj, má předpokládaný konec, ale není historicky uzavřena. Je to vývoj směřující od počátku ke svému konci, ale ne uzavřený kruh jako je tomu v Koránu.

2 0
možnosti
Foto

Jen pár poznámek k "arabské kultuře". Číslice nazývané arabské byly převzaty z Indie. A ona slavná arabská kultura před tisíci lety byla v podstatě kultura Araby porobených národů. Po několika generacích pak islám v oněch zemích výdobytky kultury a vzdělání zadusil.

10 0
možnosti
PB

P75e12t75r 82B26u34r92i70a50n

21. 12. 2018 8:51

Ano, i ta jejich architektura je Mughalská, tedy z Indie.

2 0
možnosti

Dle islámských učenců

jsme se propadli do středověku, až pravěku, jako promiskuitní společnost, kde žijí muži s muži a ženy s ženami. To chcete, aby se na tohle dívali čistí Alláhovi služebníci, kteří jsou nositeli veškerého pokroku na světě?

Vy víte, jak skončíte. Islám už patří k Německu a Francii, ale brzy to bude opačně, celá Evropa bude patřit Islámu.

Evropský chalifát bude přijat vámi dobrovolně, nebo mečem. Povinností každého Muslima je šířit Islám. Pokud se vzepřete, vaše hlava skončí na vašich zádech.

Chce to trpělivost, dočkáme se.

Alláh sleduje své bojovníky neustále. Odstoupení od Muslimské víry, nebo urážka Alláha, zůstává stále rozsudkem smrti.

2 0
možnosti
PK

Arabové získali bohužel obrovské prostředky z ropného "šoku" před cca půl stoletím. Ne všechny skončily u nich, ale kdyby mi někdo 5x zvětšil důchod ... Bohužel jim k tomu napomohl i tábor míru a socialismu. A také jsme museli skřípat zuby, např. když takový Kásim nechal povraždit komunisty.

1 0
možnosti
Foto

J26i44ř16í 90K38i66n22d51l

20. 12. 2018 21:59

Arabské číslice,pocházeli z Indie poznatky z chemie, astronomie,lékařství pocházeli od Peršanů, architektura od Maurů. Tuto kulturu Arabové totálně zahubili a dál ji nerozvíjeli. Křesťanský svět navázal na atntiku, kterou dál rozvíjel a proto jsou Evropské země na vyšší úrovni, než země, kde zvitězil islám.RvRvRv

10 0
možnosti
IB

I52v20o 22B42o93u67š70e

20. 12. 2018 22:24

;-D Jistě, jistě.... ovšem ty antické spisy ten křesťanský svět znal většinou z arabských překladů.

0 5
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 693x
Skeptik a nevěřící, pokud se na vlastní oči, uši a mozek nepřesvědčím o faktu, a i potom si vyhrazuji možnost, že jsem se zmýlil. Stalo se mi to jednou, a to jsem se spletl.

Seznam rubrik