Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nesnášíte lidi, kteří dělají charitu profesionálně?

Zřejmě nevíte, že pomoc, kterou poskytuje OSN, EU a řada vlád různých zemí, jako je Německo, Velká Británie, USA, Švýcarsko atd. tak činí prostřednictvím nevládních organizací, které to umějí na profesionální úrovni, mají schopný management a renomé, které zaručuje, že tyto prostředky budou využity efektivně.

Člověk v tísni se díky svým aktivitám a renomé dostal do zorného pole největších světových dárců, což je pro malou organizaci z postkomunistické Evropy obrovské vyznamenání. Měli bychom být hrdí na to, že ti největší donoři oslovují i společnost ČvT, aby ve výběrových řízení předložila svůj projekt a pokud v soutěži uspěje, získá kontrakt třeba za miliardu. To se týká např. katastrof a válečných konfliktů, ale i rozvojové pomoci v Africe. Pro ČvT pracují lidé, kteří mají diplom z rozvojové pomoci nebo třeba z tropického zemědělství, které pomáhá tamním farmářům v tom, aby se naučili být soběstační.

To je jiný druh charity, než ta, o kterou se snažíte vy.

0 0
možnosti

I21v72a76n 75M75i15n28á16ř

12. 12. 2018 19:11

Jediná smysluplná pomoc Afričanům je - předávání účinných hospodářských technologií, vzdělávání a vyžadování základních pracovních návyků.

4 1
možnosti

J89a81n 53R98á92ž

12. 12. 2018 19:15

Omluva mělo být (+)

1 0
možnosti

J39a23n 12R22á22ž

12. 12. 2018 18:37

Slyším-li Člověk v tísni, dělá se mi špatně od žaludku, slyším-li Lékaři bez hranic, vybavím si doktora, který jede léčit děti do Somálska, místo toho aby léčil děti z podhůří Šumavy, no a je mi na zvracení.

4 1
možnosti

Kdyby jste si našel relevantní informace, tak by se vám nemuselo dělat špatně od žaludku, protože peníze, které ČvT získává na projekty určené na pomoc rozvojovým zemím nejen Africe, nejsou z Česka, ale poskytuje je OSN, EU a řada vlád západních zemí.

V Česku ČvT pomáhá hlavně v regionech postižených chudobou, nezaměstnaností, lidem v exekucích, bez domova atp.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 693x
Skeptik a nevěřící, pokud se na vlastní oči, uši a mozek nepřesvědčím o faktu, a i potom si vyhrazuji možnost, že jsem se zmýlil. Stalo se mi to jednou, a to jsem se spletl.

Seznam rubrik